Szabó Geri, a La Fabrica bartendere nagyon szereti a klasszikus koktélokat. A szesz szesszel keverés művészete ragadta meg leginkább pályája elején, és azóta is ez a kedvenc területe a bartendingben. Ez a fajta technika igazi kihívást jelent a bartenderek számára, hiszen nehéz két-három alapszesz összetevős italokat úgy kitalálni, hogy azok valami újdonságot is nyújtsanak. Közel állnak hozzá a kesernyés ízek, szívesen használ vermouthokat italaiban, amit viszont nem szeret, de koktélban nagyon jól működik számára, az angol zeller.
„Jön a nyár, így ehhez alakítottam az italomat. Az Absolut Elyx fontos része, a másik szempont pedig az volt, hogy az emberek számára ismerős ízek legyenek benne. Sok esetben szeretünk új ízkombinációkat megismertetni a vendégekkel, de most itt nem ez volt a cél, inkább a textúrával játszottam egy kicsit. Így került az ital tetéje egy passion gyümölcsös chilis hab, a koktél alapját pedig a vodka és a vanília adja. Nem akartam túlgondolni.”
„Sok esetben nyúlok rég elfeledett receptekhez. Izgalmas olyan koktélokat megismertetni az emberekkel, amik 100-150 évvel ezelőtt népszerűek voltak a bárok világában. Szeretek ezekből akár twisteket is készíteni, de ebben az esetben fontos szempont, hogy adjon valami pluszt az edereti italhoz képest. Én általában a saját ízlésem szerint alakítom azt.”
Összetevők:
40 ml Absolut Elyx
20 ml Galliano
20 ml Lime leve
2 drop Peychaud bitter
5 ml Vanilla syrup
Passion & chili hab
Dísz: chili, Lime peel, virágok
Pohár:cognac
Elkészítés:
A liquid részeket összeshakeljuk, majd kiegészitjuk a habbal.