Kormos Rico koktélját látva már csak a látvány miatt is felkapjuk a fejünket, hiszen egy igazi trópus italhoz illő tiki poharat választott a tálaláshoz, pontosabban kettőt, amiket egymásba tett, a külsőbe a szárazjég, a belsőbe pedig az ital került. Ezzel a koktéllal teljesen újragondolta a tiki italokat, az eredmény pedig mesés lett, mint kinézetre, mind ízre.
Saját szavaival:
Ritkán csinál az ember trópusi italt vodkából. Gyakorlatilag ez egy újragondolt Pina Colada. Megjegyzem, sok bartender gyűlöli ezt az italt, mert blenderes és macerás. Szeretek friss gyümölcsökkel dolgozni és a cseresznyés balzsamecet nagyon jól passzol a friss ananászhoz. Nagyon sokat számít manapság az ital külleme; ezzel a szárazjeges megoldással gyorsan felhívod az italra az emberek figyelmét.
Hozzávalók:
50ml Absolut Citron
20ml Absolut blue
20ml passionfruit püré
10ml cseresznyés balzsamecet
20ml Reál kókusz püré
friss ananász (nagyjából egy 3 cm vastagságú ananász körcikk)
2 dash chocolate bitter
Elkészítése: Az összetevőket egymás után egy blenderben (turmixgép) töltjük, és jól összeturmixolt italt a tiki pohárba töltjük. Maracuja kúpban mentacsúccsal és ananászlevéllel díszítjük.