A Cosmopolitan esetében általában csalódik az, aki egy könnyű, édes és gyümölcsös koktélt vár; a fanyar ízvilágú ital könnyen a férfiak kedvence lehetne, ha nincs a pink szín, na és a Szex és New York. Pap Márk most azokra a nőkre gondolt, akik szívesne kipróbálnának egy szelidítettebb változatot.
Saját szavaival:
Ha valakinek elsőre csalódás a Cosmopolitan adta erős, fanyar izhatás, valószínűleg azért van így, mert általában azt hiszik, hogy egy egy édes, könnyed, csajos gyümölcsös koktél. Ez a vàltozat tuti befutó lehet a könnyebben érthető balanszok és a kicsit extrémebb köntös miatt. Persze ragaszkodom az alapokhoz is, és először inkább mindig az erdetit próbálom inkább jól prezentálni az érdeklődő vendég felé, hogy elégedetten távozzon az este végén.
Nézd meg, hogy készül a Cosmopolitan 2.0!
Hozzávalók:
35ml Absolut Citron
20ml citrus mix (lime és citrom leve 50/50 %-ban)
10ml Cointreau
10ml Bourbon Vanilla szirup
30ml àfonyalé
0.3ml rózsavíz
1 tojàsfehérje
Elkészítése:
A alapanyagokat a megszokott modon a shakerbe öntjük, majd jéggel erősen összeràzzuk. A jeget kiöntve újra shakelve vagy erre alkalmas eszközzel még jobban felhabosítjuk, és a pohárba szervírozzuk. A tetejét kék búzaviràggal díszítjük, és citromolajjal fedjük a tojásfehérje erős illatát. Ezután jön a díszítés. A pohár alját ehető ragasztó segítségével liofilizált áfonyával és égetett szárított rózsával tesszük még érdekesebbé, ezzel megteremtve a komplex íz - illat variánst.