A Bloody Mary-t az egyik legkomplexebb klasszikus koktélként tartják számon, és a 20-as évektől rendületlenül tart sikerszériája a világ bárjaiban. Vállaji Zénó, a Bestia bartendere még egy lapáttal rátett erre az általános vélekedésre, egy nagyot csavart a recepten, és hozzátett pár olyan összetevőt, amit eddig el sem tudtunk volna képzelni egy koktélban.
Saját szavaival:
Egy kicsit azért megcsavarom az eredeti receptet; koriandert, uborkát és bacon vignerette-et fogok hozzá használni, a tetejére illatban pedig kerül egy nagyon pici szarvasgomba olaj.
Lesd el Zénó trükkjeit!
Hozzávalók:
4cl Absolut Elyx
koriander
chili
Worchester
uborka
bacon vinegrette
limelé
paradicsomlé
szarvasgomba olaj
koktélparadicsom
chilipaszta
Elkészítése:
Egy shakerbe beledobunk pár szár korriandert, egy vékonyra szelt uborka szeletet, és erre ráöntjük a bacon vignerette-et, amihez aztán hozzájön egy kis chili paszta. Ráöntünk pár csepp worchester szószt, majd jól megborsozzuk. Ehhez adjuk a lime-ot és az Elyxet pár jégkockával. Végül felöntjük paradicsomlével. Jól összerázzuk, és behűtött pohárba kitölrjük. Chilivel, koktélparadicsommal és uborkával díszítjük, és pár csepp szarvasgomba olajjal tesszük még karakteresebbé.