A Sea Breeze eredete a 20-as évekre vezethető vissza, igazi klasszikus ital, ami eredetileg áfonyát és grapfruitot tartalmaz. Van egy hawaii verziója is, természetesen ananásszal. Vivi most a saját verzióját készítette el nekünk, de figyelt rá, hogy a koktélra jellemző rétegződés is megmaradjon.
Saját szavaival:
Ez egy könnyed nyáresti koktél, amit akár a tengerparton ücsörögve is ihatunk. Az eredeti receptet egy kicsit átvariáltam, és plusz összetevőkkel alkottam meg. A vodka és a friss grapefruit adott volt és maradt is, viszont az áfonyalevet kihagytam, és más összetevőkkel hangsúlyoztam a gyümölcsösségét. Így került bele a cseresznyelikőr, a tetejére pedig egy 2 évig érlelt portói, édes bor.
Nézd meg hogy készíti Vivi a Sea Breeze-t!
Hozzávalók:
4cl Absolut Blue
0.75 Luxardo Maraschino
4cl grapefruitlé
2cl citromlé
1,5cl cukorszirup
1 öntés cherry bitter
top szóda
3cl Grahams porto
Elkészítése:
Az összetevőket a Grahamsen kívül shakeljük, dirty pourral a pohárba töltjük, és a végén rétegezve beleöntjük a Grahamset. Szárított grapefruit héjjal díszítjük.