Az Espresso Martini története nem nyúlik vissza olyan régre, mint ahogy megszokhattuk a klasszikus koktéloknál, valószínűleg a 80-as évek közepén, Londonban született. Egy híres modell érkezett Dick Bradselhez a Fred's Barba, és olyan italt kért, ami nemcsak feldobja, de fel is ébreszti! Ekkor született behűtött espresszóból az Espresso Martini.
Saját szavaival:
Az Espresso Martini az egyik nagy kedvencem. Nagyon szeretem a kávét, mind készíteni, mind pedig fogyasztani. Ez az ital egyensúlyban van, a már említett kevesebb néha több elvén. Kevés hozzávaló, viszont nagyon harmonikus egyensúly.
Érdekel, hogy készül? Akkor kattints!
1 friss Espresso
30 ml Absolut Elyx
10 ml Kahlua
10 ml Creme de Cassis
5 ml Cukor
Elkészítése:
Az összes alapanyagot shakerbe töltjük és jéggel rázzuk. Fagyasztott coupette pohárba duplán szűrjük. Kávébabbal díszítjük.